Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skärhamns torskgratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Torsken går att byta ut mot annan vit fisk

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg fisken i smord ugnssäker form och strö på salt. Häll på vatten och täck med folie. Låt stå i ugn, 225 grader, i 10-15 minuter. Häll försiktigt av fiskspadet för att använda till såsen.
  2. Fräs smör och mjöl. Späd med grädden och spadet och låt såsen koka 3-5 minuter. Låt svalna något och blanda ned äggulan. Smaksätt såsen med salt och peppar och rör ner dill och till sist de skalade räkorna.
  3. Bred såsen över fisken och strö på riven ost. Gratinera i ugn 275 grader i ca 10 minuter tills rätten fått fin färg.
  4. Servera med potatismos (kan spritsas runt fisken innan gratängen sätts in i ugnen) eller kokt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.