En festlig paj som är suverän till en kall öl.
Instruktioner
- Mixa brödet till smulor och blanda med smör till en deg. Klä en smord pajform, gärna med löstagbara kanter.
Ställ i frysen en stund.
- Skär potatisen i ca 1 cm tjocka skivor och lägg i botten av pajformen.
Skala räkorna (spara några till garnering) och hacka dem i grova bitar. Hacka dillen och strimla gräslöken.
- Blanda i en bunke hackade räkor, kokt fisk som smulas ner créme fraiche, parmesan, kesella, dill, gräslök (spara lite till dekoration), citonsaft, 1 msk forellrom, salt och peppar.
Blanda allt väl. Bred ut smeten i pajformen.
- Garnera tårtan med resten av räkorna, forellrom, delade cocktailtomater och gräslök.
Förvara tårtan i kylen före servering, minst ett par timmar, gärna över natten.
Publicerat den
29 juli 2010
Liknande recept
Skriv kommentar