Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skaldjurstårta med parmesan

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En festlig paj som är suverän till en kall öl.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa brödet till smulor och blanda med smör till en deg. Klä en smord pajform, gärna med löstagbara kanter. Ställ i frysen en stund.
  2. Skär potatisen i ca 1 cm tjocka skivor och lägg i botten av pajformen. Skala räkorna (spara några till garnering) och hacka dem i grova bitar. Hacka dillen och strimla gräslöken.
  3. Blanda i en bunke hackade räkor, kokt fisk som smulas ner créme fraiche, parmesan, kesella, dill, gräslök (spara lite till dekoration), citonsaft, 1 msk forellrom, salt och peppar. Blanda allt väl. Bred ut smeten i pajformen.
  4. Garnera tårtan med resten av räkorna, forellrom, delade cocktailtomater och gräslök. Förvara tårtan i kylen före servering, minst ett par timmar, gärna över natten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.