Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skållad brödblomma

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Vackert och saftigt brytbröd som passar bra både till frukost och buffé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skållning: Häll grahamsmjölet i en bunke och tillsätt brödkryddorna och smöret, skuret i tärningar. Häll över det kokande vattnet och rör om. Låt blandningen stå i minst 3 timmar, men allra helst över natten.
  2. Häll ljummet vatten över det skållade mjölet och lös upp jästen i blandningen. Tillsätt sirap, salt och mjöl, lite i taget. Arbeta ihop degen kraftigt, gärna i maskin. Annars får du knåda ordentligt. Låt degen jäsa underbakduk i 40 min.
  3. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Dela den i 2 delar och forma varje del till en slät brödkaka, 15-20 cm i diameter och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Skär 8 skåraor utifrån mitten av kakan så att brödet förvandlas till en blomma. Låt bröden jäsa under bakduk i 40 minuter.
  4. Sätt ugnen på 250 grader.
  5. Pensla bröden med ljummet vatten och strö över lite vetemjöl. Grädda bröden i nedre delen av ugnen i 10 minuter. Sänk därefter värmen till 200 grader och grädda ytterligare 10-15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.