Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skållad örtlimpa

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Skållad säd, lång jästid och öl gör det här brödet speciellt. Det smakar fantastiskt gott med smakrik salami, paprikaskivor och en kall öl att dricka till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp lättöl och mjölk tills det nästan kokar. Häll vätskan över det krossade vetet och 1 dl rågsikt, rör om. Tillsätt salt och kryddor. Låt stå och svalna.
  2. Lös upp jästen i den ljumma smeten med skållat vete och rör ner resten av rågsikten. Knåda degen tills den blir smidig. Låt degen jäsa till dubbel storlek, minst 2 timmar.
  3. Ta upp degen på ett bakbord. Häll en aning olja på händerna och fukta degen så den blir oljig runt om. Knåda sedan degen smidig och forma till en limpa.
  4. Sätt ugnen på 175 grader. Doppa och rulla limpan i vetekli. Låt degen jäsa ytterligare 1 timma. Grädda brödet mitt i ugnen cirka 1½ timma.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.