Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skållade havrerutor att bryta

 
  • Serverar: 24 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Gott gott gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skållningen: Koka upp vatten. Mät upp havregryn och smör i en stor bunke, Häll det kokheta vattnet i bunken och rör om. Låt svalna till fingervärme, 37 grader.
  2. Efter skållningen: Smula sönder jästen. Värm vattnet till fingervärme, 37 grader. rör ut jästen i bunken. Tillsätt sali, brödkrydda ,sirap och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Låt jäsa under duk i 40 minuter.
  3. Ta upp och knåda degen lätt på mjölat bord. Kavla eller platta ut degen i en långpanna med bakplåtspapper. Skär degen med mjölad kniv i 24 bitar.
  4. Låt jäsa under duk 30-40 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla rutorna med vatten, strö över havregryn och tryck till dem lite.
  5. Grädda brödet i mitten av ugnen 20-25 minuter. Ta det ur långpannan och låt det svalna på galler under bakduk. Bryt isär rutorna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.