Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skånsk äppelkaka

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En läcker och ganska mäktig kaka som kan serveras till eftermiddagskaffet eller som dessert efter en soppmåltid, Kålsoppa från Skåne kanske...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 175 grader.
  2. Blanda äppeltärningarna med kanel. Smöra och bröa en stor rund kakform.
  3. Vispa ägg och socker. Rör ner margarinet. Blanda de torra ingredienserna och blanda ner dem. Rör till sist ner grädden.
  4. Vänd ner äppeltärningarna och häll upp smeten i formen.
  5. Grädda i nedre halvan av ugnen cirka 50 minuter.
  6. Servera kakan med vispgrädde eller vaniljsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.