Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skink & ostpaj

(1 kommentar)  
  • Serverar: 5-6 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

GOD

Ingredienser

Instruktioner

Ugnstemperatur 200 grader C. Arbeta snabbt ihop mjöl, fett och vatten till en pajdeg för hand eller i matberedare. Tryck ut degen i en ugnssäker form, ca 25 cm i diameter, så att botten & kanter täcks. Ställ formen i kylen under tiden fyllningen förbereds. Sätt på ugnen. skär det rökta köttet i strimlor. Skölj & skiva purjon fint. (Koka den ev 3-4 minuter & låt den rinna av). vispa ihop ägg, mjölk, salt & peppar. Lägg kött, purjo & ost ovanpå pajdegen. Häll över äggsmeten. Grädda i nedre delen av ugnen tills äggsmeten stelnat & fått fin färg, ca 40 minuter. Servera pajen något avsvalnat med en blandad sallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • gunzan 1 november 2007

    Den var god och mycket mättande.Det stod inte hur mycket mjölk man skulle ha.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.