Denna goda och knapriga potatis tillagas i ugnen. Med olivolja och kryddor blir potatisen ett läckert tillbehör till kött- och fiskrätter.
Instruktioner
- Värm ugnen till 225 grader. Pensla ett bakplåtspapper med olja och lägg det i en liten ugnspanna.
- Skölj och skrubba potatisen. Skiva den med skalet på i ca 3 mm tjocka skivor.
- Blanda olja, citronskal och kajennpeppar i en stor skål. Torka av potatisskivorna och vänd dem i blandningen. Blanda och strö över de torra kryddorna, salt, peppar och timjan, samt vänd potatisen några gånger så att kryddorna fördelar sig jämnt.
- Sprid ut potatisen i ett jämnt lager på bakplåtspappret och ställ in i ugnen. Stek dem gyllenbruna i ca 20-40 minuter. Vänd en gång. Lägg den knapriga potatisen i en serveringsskål och servera genast.
Publicerat den
13 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar