Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skivad pepparpotatis

 
  • Serverar: 2-3 portioner
Skriv ut

Denna goda och knapriga potatis tillagas i ugnen. Med olivolja och kryddor blir potatisen ett läckert tillbehör till kött- och fiskrätter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 225 grader. Pensla ett bakplåtspapper med olja och lägg det i en liten ugnspanna.
  2. Skölj och skrubba potatisen. Skiva den med skalet på i ca 3 mm tjocka skivor.
  3. Blanda olja, citronskal och kajennpeppar i en stor skål. Torka av potatisskivorna och vänd dem i blandningen. Blanda och strö över de torra kryddorna, salt, peppar och timjan, samt vänd potatisen några gånger så att kryddorna fördelar sig jämnt.
  4. Sprid ut potatisen i ett jämnt lager på bakplåtspappret och ställ in i ugnen. Stek dem gyllenbruna i ca 20-40 minuter. Vänd en gång. Lägg den knapriga potatisen i en serveringsskål och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.