Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Slowcooked lammstek med ingefära och vitlök

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 5 timmar 45 minuter
Skriv ut

Gott till t.ex buffén

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 150 gr. Salta och peppra steken runt om. Hetta upp en ugnssäker stekpanna eller gryta och bryn köttet i olja. Gnid in steken med vitlök och ingefära. Häll i vatten och soja. Sätt på lock eller täck med ugnsfolie. Tillaga i nedre delen av ugnen 3 - 5 timmar ( beroende på storleken på steken ). Vänd lammet efter ungefär halva tiden i ugnen. När det är klart ska man lätt kunna dra isär köttet med en gaffel. Koka ihop soja, honung och ättikssprit med vitlök och chili några minuter, till en sirapsliknande konsistens. Strimla rättika eller gurka, morötter och kinakål tunt. Dra loss lammköttet med gafflar. Servera köttet i bröden, fyllda med grönsaker, koriander och sojasirapen ringlad över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.