Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Små kuvertbröd med västerbottensost

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Underbara små dinkel bröd med en fyllning av västerbottensost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Smält smör och tillsätt mjölk och salt. Låt blandningen bli 37 grader. Rör ut jästen i lite av degvätskan och tillsätt sedan resterande vätska. Häll i mjölet, lite i taget och knåda till en smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk ca 40 minuter.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 30 delar. Forma till bullar och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Dela osten i bitar och tryck i en bit i varje bulle.
  3. Sätt ugnen på 250 grader. Låt bullarna jäsa ca 30 minuter. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över dillfrö, torkad dill och lite flingsalt. Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter eller tills de fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.