Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smal morotskaka

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

En god och saftig kaka som man kan njuta av med aningens bättre samvete. Apelsin och kanel blir toppengott ihop!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Smörj och bröa en form ca 22 cm i diameter.
  2. Vispa ägg och socker vitt och luftigt. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner dem. Tillsätt morötter och apelsinskal, rör varsamt smeten slät.
  3. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ungefär 50 minuter. Låt svalna i formen i 10 minuter, stjälp sen upp och låt kallna under formen.
  4. Blanda ihop glasyren och bred över kakan. Dekorera eventuellt med ytterligare rivet apelsinskal.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.