Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smarta servettringsbullar

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Läckra bullar med vetekross och grahamsmjöl som du trär på servetterna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vattnet, häll det över vetekrosset som mätts upp i en bunke. Låt stå och svalna i rumstemperatur. Smula ner jästen i den ljumma krossblandningen, rör om tills jästen är upplöst.
  2. Tillsätt kesella, matfett och salt. Blanda till sist ner grahamsmjölet och vetemjölet och arbeta samman till en blank och smidig deg. Täck med bakduk och låt vila i bunken i ca 30 minuter.
  3. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela upp den i ca 20 bitar. Forma till släta bullar. Rulla ut bullarna ca 30 cm långa längder och forma till en ring. Tryck samman ändarna och klipp små snitt in i degen runt ytterkanten. Pensla varje ring med lite vatten och doppa i grahamsmjöl.
  4. Lägg bullringarna på bakpappersklädda plåtar och ställ att jäsa till knappt dubbel storlek, ca 20-25 minuter. Sätt ugnen på 250 grader och grädda bullarna i mitten av ugnen i 6-7 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.