Läckra bullar med vetekross och grahamsmjöl som du trär på servetterna.
Instruktioner
- Koka upp vattnet, häll det över vetekrosset som mätts upp i en bunke. Låt stå och svalna i rumstemperatur.
Smula ner jästen i den ljumma krossblandningen, rör om tills jästen är upplöst.
- Tillsätt kesella, matfett och salt.
Blanda till sist ner grahamsmjölet och vetemjölet och arbeta samman till en blank och smidig deg.
Täck med bakduk och låt vila i bunken i ca 30 minuter.
- Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela upp den i ca 20 bitar. Forma till släta bullar. Rulla ut bullarna ca 30 cm långa längder och forma till en ring.
Tryck samman ändarna och klipp små snitt in i degen runt ytterkanten.
Pensla varje ring med lite vatten och doppa i grahamsmjöl.
- Lägg bullringarna på bakpappersklädda plåtar och ställ att jäsa till knappt dubbel storlek, ca 20-25 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader och grädda bullarna i mitten av ugnen i 6-7 minuter.
Publicerat den
25 april 2010
Liknande recept
Skriv kommentar