Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Småspett av sotad oxfilé med citronmajonnäs

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Perfekt till buffén.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med citronmajonnäsen. Tvätta citronen noga, finriv det gula på skalet och pressa saften. Rör ihop äggula, citron och senap i en matberedare.
  2. Tillsätt oljan i en jämn tunn stråle under ständig vispning så att såsen inte spricker. Smaka av med salt och peppar, eventuellt mer citron och avsluta med att vända i citronskalet.
  3. Putsa oxfilén fri från eventuella senor. Skär köttet i bitar, cirka 1x3 cm.
  4. Hetta upp en stekpanna utan fett. Stek oxfilén hastigt på alla sidor. Köttet är tunt, man får vara rätt snabb, så inte köttet blir för välstekt.
  5. Trä upp bitarna på spetten. Lägg en klick citronmajonnäs i botten på en liten skål, glas eller kopp, stick ner ett spett och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.