En matig paj som passar utmärkt som lunchmat.
Instruktioner
- Lägg smördegsplattorna på en plåt med bakplåtspapper och låt dem ligga i rumstemperatur ca 20 minuter.
- Mät upp mjölet och smöret skuret i små bitar i en matberedare. Kör till en grynig massa. Blanda i smulad fetaost för hand. Ställ smuldegen kallt.
- Skala, dela och strimla rödlöken. Hetta upp oljan i en stekpanna. Lägg i rödlöken och fräs 5-8 min. Strö över sockret och fräs 2-3 min, rör om då och då. Smaka av med vin, salt och peppar. Ta pannan från värmen och låt fyllningen svalna ca 10 minuter.
- Sätt ugnen på 225°C. Strö över osten och bred ut löken på de tinade smördegsplattorna, spara en kant. Fördela smuldegen över osten.
Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Garnera med oliver och örter.
Publicerat den
25 januari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar