Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smörstekt abborre med ansjovis- och räksås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ansjovisen ger såsen en god sälta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka räkorna grovt. Hetta upp rikligt med smör i en stekpanna. Vänd filéerna i mjöl, salta och peppra. Stek filéerna på båda sidor och lägg upp på ett fat.
  2. Häll grädden i pannan, lägg i ansjovisen och lite spad. Låt ansjovisfiléerna smälta. Vänd ner räkor och dill. Smaka av med salt och peppar.
  3. Häll såsen över fisken och sevrera med nykokt potatis. dekorera med citronklyftor och dill.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.