Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smörstekt abborre med vitvinssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gott med kokt mandelpotatis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka löken. Fräs den i smör i en kastrull utan att den tar färg. Tillsätt fond, vatten, vin och grädde. Låt sjuda 5 minuter utan lock. Sila såsen och blanda ner majsstärkelse utrörd i lite kallt vatten. Koka upp och smaka av med salt, citronsaft och dragon.
  2. Skölj och rensa grönsakerna. Snoppa ärtorna, skär löken i bitar och dela rädisorna. Koka 1 minut i lättsaltat vatten före servering.
  3. Skär bort benraden som sitter på mitten av abborrfilén. Skär fisken i ca 5 x 5 cm stora bitar. Blanda salt, peppar och ströbröd. Panera fiskbitarna i blandningen.
  4. Stek fisken i smör ca 5 minuter beroende på fiskens tjocklek.
  5. Servera på en bädd av grönskaer med vitvinssås och kokt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.