Gott med kokt mandelpotatis.
Instruktioner
- Skala och finhacka löken. Fräs den i smör i en kastrull utan att den tar färg. Tillsätt fond, vatten, vin och grädde. Låt sjuda 5 minuter utan lock. Sila såsen och blanda ner majsstärkelse utrörd i lite kallt vatten. Koka upp och smaka av med salt, citronsaft och dragon.
- Skölj och rensa grönsakerna. Snoppa ärtorna, skär löken i bitar och dela rädisorna. Koka 1 minut i lättsaltat vatten före servering.
- Skär bort benraden som sitter på mitten av abborrfilén. Skär fisken i ca 5 x 5 cm stora bitar. Blanda salt, peppar och ströbröd. Panera fiskbitarna i blandningen.
- Stek fisken i smör ca 5 minuter beroende på fiskens tjocklek.
- Servera på en bädd av grönskaer med vitvinssås och kokt potatis.
Publicerat den
8 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar