Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smörstekt dillpotatis med kycklingsallad

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Supergod bjudrätt med massor av färg!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Potatis: Tvätta och skubba potatisen och lägg den att torka på en handduk. Blanda salt och dill i botten på en ungsform och lägg i potatisen. Blanda runt så salt och dill fastnar på potatisen. Klicka smöret över och baka i 1-1½ timme i 225 grader (gärna varmluft)
  2. Marinad: Mosa/finhacka den rostade vitlöken och blanda tillsammans med resterande ingredienser i en skål. Låt stå och dra en stund.
  3. Gräslökssås: Blanda och låt stå i kylen till servering.
  4. Kycklingsallad: Dela varje kycklingfilé i tre bitar och stek den nästan klar. Krydda med salt, peppar och lite curry. Låt den vila.
  5. Skala lök, morot och rödbetor. Dela i mindre bitar, typ klyftor och lägg i en ugnsform tillsammans med lite olivolja, plocka bönorna ur skidorna och lägg de tillsammans med rotsakerna. Ställ in i ugnen i 20 minuter.
  6. Rensa svamp och paprika och dela i mindre bitar. Ta ut formen med rotsakerna och blanda ner kyckling, svamp och paprika. Slå marinaden över och blanda runt ordentligt. Ställ in i ugnen i 10-15 minuter.
  7. Servera tillsammans med gräslökssås och en grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.