- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Supergod bjudrätt med massor av färg!
Instruktioner
- Potatis:
Tvätta och skubba potatisen och lägg den att torka på en handduk. Blanda salt och dill i botten på en ungsform och lägg i potatisen. Blanda runt så salt och dill fastnar på potatisen. Klicka smöret över och baka i 1-1½ timme i 225 grader (gärna varmluft)
- Marinad:
Mosa/finhacka den rostade vitlöken och blanda tillsammans med resterande ingredienser i en skål. Låt stå och dra en stund.
- Gräslökssås:
Blanda och låt stå i kylen till servering.
- Kycklingsallad:
Dela varje kycklingfilé i tre bitar och stek den nästan klar. Krydda med salt, peppar och lite curry. Låt den vila.
- Skala lök, morot och rödbetor. Dela i mindre bitar, typ klyftor och lägg i en ugnsform tillsammans med lite olivolja, plocka bönorna ur skidorna och lägg de tillsammans med rotsakerna. Ställ in i ugnen i 20 minuter.
- Rensa svamp och paprika och dela i mindre bitar. Ta ut formen med rotsakerna och blanda ner kyckling, svamp och paprika. Slå marinaden över och blanda runt ordentligt. Ställ in i ugnen i 10-15 minuter.
- Servera tillsammans med gräslökssås och en grönsallad.
Publicerat den
10 juni 2009
Liknande recept
Skriv kommentar