Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smörstekta gösfilèer med saffranssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gott! Går även att använda någon annan fast fisk, t.ex. gös eller marulk. Servera gärna med pressad potatis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka löken och låt den smälta i lite smör. Blanda ner saffran, salta och peppra. Häll på vin och grädde, låt det småkoka utan lock tills hälften återstår. Dra bort från värmen och vispa ner smöret i klickar.
  2. Hacka tomaterna och blanda ner dem tillsammans med gräslöken. Håll såsen varm.
  3. Skär fisken i lagom stora bitar, salta och peppra. Stek dem i smör ett par minuter på varje sida. Lägg upp på varma tallrikar och fördela såsen över. Servera med pressad potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.