Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smuliga rutor i långpanna

 
Skriv ut

Läcker kaka med 3 skikt. Mördegsbotten, sylt och knaprigt smultäcke. Välj din favoritsylt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Blanda ihop mjöl och smör till en degliknande konsistens. Platta ut den i en smörad ugnsform 30x40 cm, lägg ett smörpapper över degen och platta till den ordentligt. Grädda botten i ugnen ca 15 minuter och låt den svalna helt i ca 40 minuter.
  3. Medan botten svalnar för du smuldegstoppingen. Blanda ihop mjöl, socker och smör så att det blir grova smulor och ställ åt sidan ett tag.
  4. Häll sylt över botten och strö sedan toppingen över (använd allt, det blir godast så) Grädda kakan i 15-18 minuter och låt den svalna helt, helst över natten innan du skär den i rutor.
  5. Servera rutorna med lite vispad créme fraiche smaksatt med lite socker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.