Läcker kaka med 3 skikt. Mördegsbotten, sylt och knaprigt smultäcke. Välj din favoritsylt.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Blanda ihop mjöl och smör till en degliknande konsistens. Platta ut den i en smörad ugnsform 30x40 cm, lägg ett smörpapper över degen och platta till den ordentligt. Grädda botten i ugnen ca 15 minuter och låt den svalna helt i ca 40 minuter.
- Medan botten svalnar för du smuldegstoppingen. Blanda ihop mjöl, socker och smör så att det blir grova smulor och ställ åt sidan ett tag.
- Häll sylt över botten och strö sedan toppingen över (använd allt, det blir godast så) Grädda kakan i 15-18 minuter och låt den svalna helt, helst över natten innan du skär den i rutor.
- Servera rutorna med lite vispad créme fraiche smaksatt med lite socker.
Publicerat den
15 november 2013
Liknande recept
Skriv kommentar