Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smulpaj med hasselnötter och choklad

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Hasselnötter och choklad är mycket gott tillsammans med lite syrlig rabarber.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär rabarbern i skivor och bred ut dem i en smord ugnsfast form. Strö på socker och potatismjöl och blanda. Arbeta ihop smör eller margarin, socker, vetemjöl, havregryn, bakpulver och salt i en bunke, använd en vanlig gaffel eller handen.
  3. Mal hasselnötterna i en kvarn eller matberedare. acka chokladen grovt. Rör ner nötter och choklad och arbeta ihop till en deg. Smula degen över rabarbern.
  4. Grädda i 175 graders varm ugn i 35-40 minuter, rabarbern ska ha smält och smuldegen ska ha fått färg.
  5. Servera med vispad grädde, vaniljsås eller glass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.