Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smultron och yoghurtglass med brittle

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Isad frisk yoghurtglass med knapriga bitar av bräck. Brittle är engelsmännens namn på knäckigt bräck av sirap och socker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Snoppa och mosa smultronen. Vispa ihop äggulor, florsocker och vaniljsocker. Vispa grädden för sig till fast skum. Rör ihop äggvispet med grädde, yoghurt, likör och de mosade bären. Häll smeten i en avlång form ca 1½ liter, klädd invändigt med plastfolie. Frys minst 5 timmar.
  2. Brittle: Smörj en silpatmatta eller ett bakplåtspapper med smör. Koka ihop socker och sirap 4-5 minuter till 145 grader. Rör om då och då. Ta kastrullen från värmen och tillsätt bakpulvret. Rör om hastigt, massan börjar genast skumma. Häll upp direkt på silpatmattan eller bakplåtspapperet. Låt stelna och bryt sedan i bitar.
  3. Sirap: Koka upp socker och vatten i en kastrull, lägg i bären och koka ca 2 minuter. Sila lagen och låt den sjuda ytterligare ca 2 minuter. Låt sirapen kallna.
  4. Ta fram yoghurtglassen ca 10 minuter före servering, stjälp upp den och skär i skivor. Lägg upp yoghurtglassen på talltrikar. Lägg på brittle, brutet i mindre bitar. Garnera med smultron och ringla över smultronsirap.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.