Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabb frukostlimpa

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Här är ett bröd som är lätt att lyckas med. Det passar dessutom perfekt till frukoststunden på söndagsmorgonen. Gjort på bakpulver så behöver inte jäsa. Förberedelse 15 minuter. Ska vara 50 minuter i ugnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader. Blanda mjölsorterna med groddar och bikarbonat eller bakpulver i en bunke.
  2. Vispa upp äggen lätt i en skål. Tillsätt de båda oljorna och blanda samman, rör ner saltet.
  3. Blanda äggblandningen med gräddfilen. Rör försiktigt ner mjölet och arbeta samman till en smidig deg.
  4. Smörj en avlång brödform, häll i degen och jämna till ytan.
  5. Grädda brödet på nedersta falsen 45-50 minuter eller tills en provsticka känns torr. Ta ut brödet ur ugnen, låt svalna något i formen och stjälp upp på ett galler och låt det svalna helt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.