Jättegod matig kycklingsoppa med asiatisk touch som även barnen gillar.
Instruktioner
- Hacka upp vårlök (alt. salladslök) och skär paprikan i bitar.
- Skär upp kycklingfilén i lämpligt stora bitar.
- Bryn kycklingen i olja, tillsätt grönsaker och bryn med en kort stund.
- Krydda med curry, paprikapulver, salt och vitpeppar. Slå på buljongen och koka upp.
- Rör ut mjölet med lite vatten och rör ned i den kokande buljongen. Låt tjockna en aning.
- Låt philadelphiaosten smälta under omrörning på lägre värme. Smaka av och krydda på mer efter smak.
- Prova gärna variationer med tex broccoli, minimajs eller svamp. Soppan ska inte vara så tunn utan det ska vara mycket av "maten" i den.
Serveras den med lite bröd så blir man mätt på den måltiden.
Publicerat den
3 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar