Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabb kycklingsoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jättegod matig kycklingsoppa med asiatisk touch som även barnen gillar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka upp vårlök (alt. salladslök) och skär paprikan i bitar.
  2. Skär upp kycklingfilén i lämpligt stora bitar.
  3. Bryn kycklingen i olja, tillsätt grönsaker och bryn med en kort stund.
  4. Krydda med curry, paprikapulver, salt och vitpeppar. Slå på buljongen och koka upp.
  5. Rör ut mjölet med lite vatten och rör ned i den kokande buljongen. Låt tjockna en aning.
  6. Låt philadelphiaosten smälta under omrörning på lägre värme. Smaka av och krydda på mer efter smak.
  7. Prova gärna variationer med tex broccoli, minimajs eller svamp. Soppan ska inte vara så tunn utan det ska vara mycket av "maten" i den. Serveras den med lite bröd så blir man mätt på den måltiden.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.