Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabb och saftig nougatkaka

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 55 minuter
Skriv ut

En mycket god, saftig och mättande kaka. Jag bjöd min klass på den och alla tyckte mycket om den. Recepter kommer från början av Tiol, en annan användare här på Matklubben.se. Det var dock så att jag inte hade alla ingridienser hemma plus att jag nästan alltid ändrar recept... Och den här gången blev det mycket lyckat! Trevlig fika.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält det margarinet i en kastrull, ställ sedan av den från plattan. Häll därpå i ingredienserna i samma kastrull: strösocker, vetemjöl, kakao, vaniljsocker, bakpulver och rör om. Kläck därefter i no eggs, rör om. Vispa upp smeten för hand, men endast lite. Ta nu fram ytterligare en kastrull- en liten räcker. Lägg i nougaten, sirapen och de 25 g margarin i den nya kastrullen och låt smälta, det är dock viktigt att du rör i den då och då så att den inte bränns. När nougatblandningen har smält så häller du ner den i smeten och rör om tills det är blandat. Häll smeten i en bröad sockerkaksform. Strö på pärlsocker. Grädda i ugnen, på falsen under mitten, på 175 grader ca 35-40 minuter. Den kan sjunka ned lite vid eller efter gräddningen men det är inget som är fel.
  2. Önskar lycka till!
  3. Glöm inte att provsticka kakan om du är tveksam på tiden!

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • imminn 10 november 2009

    Hej! Vart ska man hälla pärlsockret, det står ju före man ska hälla smeten i formen? MVH Smilla

  • AnnaMedEnStekpanna 11 november 2009

    Hej Smilla! Haha! Jaa... det är jag som har skrivit det i fel ordning! Först ska smeten ner i formen och SEDAN ska pärlsockret strös på smeten :) Tur att du såg det. Mvh

  • Aems 30 november 2009

    Tack för nougatreceptet! Ska jag pröva att göra - låter verkligen både enkelt och gott!

  • Aems 4 februari 2010

    Hej. Jag håller på att göra kakan nu. Det är lätt att gegga ihop. Står i ugnen nu. Jag tog en rund form med löstagbar kant. Jättespännande! Det börjar dofta gott :)

  • imminn 3 april 2010

    Hej! Jag har glömt att skicka dej en bedömning, men jag vill tala om att den var kanongod, så du får självfallet en 5a. Jag får be om ursäkt för dröjsmålet. Glad Påsk// Imminn

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.