Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabb pastagratäng

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Snabb vardagsmat som ungarna älskar. För omväxling, byt ut köttfärsen mot ex rökt skinka eller kassler.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka pastan al dente i rikligt med vatten. Bryn köttfärsen i smör, krydda med salt och peppar. Lägg den kokta pastan i en smord ugnsfast form och fördela köttfärsen ovanpå.
  2. Blanda crèmefraichen med kryddor och ketchup. Bred ut blandningen på köttfärsen. Lägg sedan ostskivor så det täcker hela formen.
  3. Grädda i 200 grader i ca 20 min tills allt är varmt och osten fått fin färg. Servera gärna en sallad och gröna oliver till.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • silverpingla 18 februari 2010

    Jättegott! Hade råkat köpa lite mindre köttfärs (400g), strödde ut färdigriven parmesanost på köttfärsen och rev sedan vanlig hushållsost uppepå (istället för att skiva) samt att jag hoppade över aromatkryddan helt. Dessutom hade jag inte tillräckligt med creme fraiche så jag tog en burk av "standard" creme fraiche (2dl) och blandade med 2,5dl mellangrädde. Kanon! Full pott!

  • OnoMelle 17 januari 2011

    Riktigt gott! Hade inte heller tillräckligt med creme fraise hemma, bara 2,5 dl. Kompletterade lika mkt matlagningsgrädde, funkade fint! La dessutom till gul lök och vitlök. Kan tänka mig att, om man vill, kan krydda till detta ordentligt, nu gjorde jag den "snäll" i o med jag har en 18 månaders liten kille här hemma. Barnen älskade det, enkel o göra en vardagskväll, kommer att absolut att laga detta fler gånger!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.