Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabba syltgifflar

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Små goda gifflar fyllda med aprikosmarmelad. Det går även bra att använda annan sylt eller marmelad som du gillar. Gifflarna kan frysas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda smör och socker i en bunke och rör det poröst. Blanda ner ägg och mjölk och därefter mjölet blandat med bakpulvret.
  2. Sätt ugnen på 225°. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i 4 delar. Kavla ut en del i taget, ca 2–3 mm tjock. Sporra ut spetsiga trianglar, ca 8 cm i basen och höjd 12 cm. Lägg ca 1/2 tsk marmelad på varje triangel och rulla ihop. Lägg gifflarna på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Pensla med ägg och grädda mitt i ugnen ca 10 min, tills de får lite färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.