Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabba wienerkakor

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Fresta med en enkel liten wienerkaka. När man gräddar smördeg så smälter fettet samtidigt som degskiktet gräddas och därför blir det frasigt, bladigt och underbart sprött.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Tina smördegsplattorna och lägg dem ovanpå varandra.
  2. Strö ut socker över bakbordet och kavla ut smördegsplattorna till en rektangel, ca 20x30 cm.
  3. Vik samman plattan tre gånger från långsidan. Skär den i skivor och lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt med snittytan nedåt.
  4. Strö på socker och mandelspån. Grädda kakorna 15 minuter. Låt kallna.
  5. Blanda samman sylt och florsocker och klicka ut lite på varje kaka. Dekorera med en jordgubbe.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.