Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabblagad kålpudding i panna

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ibland längtar jag efter riktig kålpudding, men jag hinner inte på vardagarna att stå i köket i flera timmar för att laga den. Här är ett recept på en förenklad variant.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla vitkålen fint och fräs den i smör. Häll på vatten och sirap och låt puttra tills vattnet kokat in.
  2. Skala och hacka den gula löken och riv potatisen grovt.
  3. Blanda lökhacket och potatisen och rör ner i färsen. Knäck i ägget, slå på mjölken och krydda med salt och peppar. Rör till en jämn färs.
  4. Platta ut färsen till en rund kaka och bryn den ordentligt på ena sidan.
  5. Vänd den med hjälp av en tallrik och bryn den andra sidan.
  6. Sänk värmen, lägg på kålen och häll på köttbuljongen och låt puttra under lock i 5–10 minuter.
  7. Servera med rårörda lingon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.