Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snickers Cheesecake

 
Skriv ut

Söta smaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Sätt ugnen på 180 grader. Kör kexen i en matberedare till smulor. Smält smöret. Blanda samman allt. Tillsätt mer smör om du tycker att botten är lite för torr att jobba med.
  2. Fodra en bakform 23 cm i diameter, 3 - 4 cm hög med smulorna, se till att trycka ända upp på kanterna. Grädda botten på 180 grader i 7 min, låt svalna.
  3. Cheescake: Sätt ugnen på 210 grader. Vispa färskost, strösocker, fröna från vaniljstången och vetemjölet tills den känns lätt fluffig. Vispa i grädde. Blanda försiktigt i äggulorna och sedan ett ägg i taget, rekommenderar att man blandar i äggen med en slickepott.
  4. Lägg lite snickersbitar i botten på kakan, ringla lite kola och strö lite jordnötter, häll på fyllningen och grädda på 210 grader i 10 min. Sänk sedan värmen till 105 grader utan att öppna ugnsluckan och grädda ytterligare 35 - 40 min, den ska få lite lätt färg.
  5. Stäng av ugnen och låt cheesecaken svalna i ugnen i 30 minuter innan du öppnar luckan, då minskar du risken för att den spricker. Ta ut låt svalna och förvara i kylen. Låt den sätta sig ordentligt i kylen.
  6. Skulle rekommendera att man gör den dagen innan, och lägger på frosting och dekorera samma dag som man ska äta den.
  7. Frosting: Vispa alla ingredienser förutom grädden, vispa tills det känns lätt och fluffigt, vispa sedan i lite i taget av grädden tills du har en slät frosting. Spritsa ut frostingen eller stryk ut med en pallet på cheesecaken och dekorera med jordnötter, kolasås, snickersbitar och pudra på lite kakao.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.