Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snurror med lök

 
Skriv ut

Mjukt fräst lök snurras i smördeg och bakas med sesam- och vallmofrön, lika enkelt som elegant.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp margarinet i en stekpanna. Lägg i löken när margarinet har smält, lägg på locket och fräs löken på medelvärme 15-20 minuter tills mjuk. Ta av locket och fräs under omrörning cirka 5 minuter tills löken är gyllene. Ta av pannan från värmen och låt svalna.
  2. Sätt ugnen på 220 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper. Bred ut löken över den ena halvan av smördegsarket och vik sedan över den andra halvan. Pressa försiktigt ihop smördegen med handflatan.
  3. Skär smördegen 1 cm breda strimlor. Snurra strimlorna två gånger och lägg dem på plåten. Strö över vallmofrön, sesamfrön och flingsalt och grädda cirka 20 minuter tills de är gyllene.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.