Mjukt fräst lök snurras i smördeg och bakas med sesam- och vallmofrön, lika enkelt som elegant.
Instruktioner
- Hetta upp margarinet i en stekpanna. Lägg i löken när margarinet har smält, lägg på locket och fräs löken på medelvärme 15-20 minuter tills mjuk. Ta av locket och fräs under omrörning cirka 5 minuter tills löken är gyllene. Ta av pannan från värmen och låt svalna.
- Sätt ugnen på 220 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper. Bred ut löken över den ena halvan av smördegsarket och vik sedan över den andra halvan. Pressa försiktigt ihop smördegen med handflatan.
- Skär smördegen 1 cm breda strimlor. Snurra strimlorna två gånger och lägg dem på plåten. Strö över vallmofrön, sesamfrön och flingsalt och grädda cirka 20 minuter tills de är gyllene.
Publicerat den
13 september 2010
Liknande recept
Skriv kommentar