Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sömmerskans läckerbitar

 
  • Serverar: 50 portioner
Skriv ut

Från en syateljé kommer receptet på de här frasiga bitarna, som var favoritkaka när symaskinerna tog liten kaffepaus.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjölet med den hackade blockchokladen och rör ner det i smeten. Sist tillsätts det smälta, avsvalnade smöret.
  2. Häll smeten i en liten långpanna klädd med bakplåtspapper, ca 25x35 cm, och grädda kakan halvfärdig i 175 grader 6-8 minuter.
  3. Ta ut kakan, riv mandelmassan över och grädda ytterligare tills kakan har fin färg och är genomgräddad. Låt den svalna innan den skärs i bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.