Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sötpotatisnudlar med grönkålssås och rostade kikärter

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Att göra nudlar" eller "pasta" av diverse grönsaker är ett trevligt sätt att äta dem på, det är enkelt att göra vackra uppläggningar och det går dessutom väldigt fort att tillaga. Extra bra om man till exempel vill göra en snabblunch till sig själv! Glutenfri, laktosfri och äggfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med kikärterna. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg kikärterna i en lätt oljad form och strö över rikligt med paprikapulver samt lite salt. Sätt in dem i ugnen och rosta i 15 minuter, skaka formen då och då.
  2. Skala sötpotatisen och gör sedan "nudlar" av den med potatisskalaren. Fräs sötpotatisen i olja tills den är nätt och jämnt mjuk. Salta och lägg åt sidan.
  3. Skölj grönkålen och hacka den. Fräs på medelvärme tillsammans med gul lök i några minuter, tills grönkålen slaknar och löken mjuknat. Tillsätt grädde, vatten, salt och peppar och låt koka ihop en kort stund så att grönkålen mjuknar ytterligare.
  4. Riv ner vitlöksklyftan och vänd ner sötpotatisnudlarna precis före servering. Strö över de rostade kikärterna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.