Att göra nudlar" eller "pasta" av diverse grönsaker är ett trevligt sätt att äta dem på, det är enkelt att göra vackra uppläggningar och det går dessutom väldigt fort att tillaga. Extra bra om man till exempel vill göra en snabblunch till sig själv!
Glutenfri, laktosfri och äggfri.
Instruktioner
- Börja med kikärterna. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg kikärterna i en lätt oljad form och strö över rikligt med paprikapulver samt lite salt. Sätt in dem i ugnen och rosta i 15 minuter, skaka formen då och då.
- Skala sötpotatisen och gör sedan "nudlar" av den med potatisskalaren. Fräs sötpotatisen i olja tills den är nätt och jämnt mjuk. Salta och lägg åt sidan.
- Skölj grönkålen och hacka den. Fräs på medelvärme tillsammans med gul lök i några minuter, tills grönkålen slaknar och löken mjuknat. Tillsätt grädde, vatten, salt och peppar och låt koka ihop en kort stund så att grönkålen mjuknar ytterligare.
- Riv ner vitlöksklyftan och vänd ner sötpotatisnudlarna precis före servering. Strö över de rostade kikärterna.
Publicerat den
17 december 2016
Liknande recept
Skriv kommentar