I denna läckra rätt blandas sötman från ananas med inlagd gurka och fläskkött i en sötsur sås.
Instruktioner
- Skär fläskfilén i tärningar, ca 2 cm stora. Dela tomaterna i klyftor. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg köttet i en skål och blanda ner oljan. Lägg köttbitarna på en plåt och ugnsstek cirka tio minuter tills köttet är genomstekt och brynt runt om.
- Blanda socker, fem kryddor och ingefära i en stekpanna och hetta upp. Tillsätt 1 dl vatten och koka upp. Låt sjuda cirka fem minuter tills blandningen börjar bli som sirap i konsistensen.
- Tillsätt tomater, ananas och gurka och fräs under omrörning fem minuter. Tillsätt köttet och blanda väl. Ta stekpannan från värmen och lägg upp köttet på ett serveringsfat. Garnera med koriander och servera med ris.
Publicerat den
28 oktober 2011
Liknande recept
Skriv kommentar