Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sötsur fläskfilégryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

I denna läckra rätt blandas sötman från ananas med inlagd gurka och fläskkött i en sötsur sås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fläskfilén i tärningar, ca 2 cm stora. Dela tomaterna i klyftor. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg köttet i en skål och blanda ner oljan. Lägg köttbitarna på en plåt och ugnsstek cirka tio minuter tills köttet är genomstekt och brynt runt om.
  2. Blanda socker, fem kryddor och ingefära i en stekpanna och hetta upp. Tillsätt 1 dl vatten och koka upp. Låt sjuda cirka fem minuter tills blandningen börjar bli som sirap i konsistensen.
  3. Tillsätt tomater, ananas och gurka och fräs under omrörning fem minuter. Tillsätt köttet och blanda väl. Ta stekpannan från värmen och lägg upp köttet på ett serveringsfat. Garnera med koriander och servera med ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.