Vegetariska grytbitar i sötsur sås. Tillsätt ev lite farinsocker för mindre syrlighet.
Instruktioner
- Koka riset enl anvisning på förpacknigen.
Skala och finhacka löken. Skala morötterna, halvera och skär i halvmånar.
- Kärna ur och skär paprikan i cm-stora bitar. Dela, kärna ur och skär chilifrukten (t.ex. spansk peppar) i strimlor.
- Skär ananasringarna i bitar, spara spadet. Fräs lök och morötter i ca 3 minuter.
- Tillsätt en påse tinade, frysta quornbitar, paprikan, chilin och ananasbitarna. Stek ytterligare 3 minuter. Strö över majsstärkelse (Maizena) och rör om.
- Häll på ananasspad, vatten, soja, vitvinsvinäger, tomatpuré, konc grönsaksfond och salt. Låt grytan småkoka i ca 10 minuter. Servera med riset och 2 strimlade salladslökar.
Publicerat den
9 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar