Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sötsur vegetarisk kinagryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vegetariska grytbitar i sötsur sås. Tillsätt ev lite farinsocker för mindre syrlighet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset enl anvisning på förpacknigen. Skala och finhacka löken. Skala morötterna, halvera och skär i halvmånar.
  2. Kärna ur och skär paprikan i cm-stora bitar. Dela, kärna ur och skär chilifrukten (t.ex. spansk peppar) i strimlor.
  3. Skär ananasringarna i bitar, spara spadet. Fräs lök och morötter i ca 3 minuter.
  4. Tillsätt en påse tinade, frysta quornbitar, paprikan, chilin och ananasbitarna. Stek ytterligare 3 minuter. Strö över majsstärkelse (Maizena) och rör om.
  5. Häll på ananasspad, vatten, soja, vitvinsvinäger, tomatpuré, konc grönsaksfond och salt. Låt grytan småkoka i ca 10 minuter. Servera med riset och 2 strimlade salladslökar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.