Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sojastekt kött - Jiangbao rouding

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Det finns en mycket bra bok för traditionell kinesisk mat som är gjord av Ningtsu Malmqvist som jag hämtar mycket av vår kinesiska matlagning från. Det känns mer äkta kinesisk mat än många anda kokböcker samt att det mesta är väldigt lättlagat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i bitar stora som hasselnötter. Vispa upp äggvitan och tillsätt arrowroten. Blanda äggvitesmeten med köttkuberna. Häll soja, socker, sherry och den hackade ingefäran i en skål.
  2. Hetta upp oljan i en wok/en liten tjockbottnad järnstekpanna. Lägg i köttet när oljan ryker. Vänd köttet hela tiden (viktigt) med en stekspade och stek i 4-5 minuter. Flytta över köttet till en sil och låt oljan rinna av. Lägg därefter tillbaka köttet i stekpannan och tillsätt den färdigblandade såsen. Stek över stark värme tills såsen har tjocknat. Då är rätten färdig.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.