Som små solar är dessa små pajer. Filodeg är krispigt snabbt och framförallt magrare alternativ än den traditionella pajdegen. Degen är så tunn att det krävs ungefär 3 lager tilll en paj av det här slaget.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Hacka kantareller och lök. Låt det stekas i rikligt med smör tills vattnet kokat in. Vispa undertiden ihop ägg, créme fraiche, salt och peppar. Riv ner osten och blanda runt.
- Klä 4 mindre pajformar eller en större ca 24 cm i diameter med 3 lager filodeg. Häll ut äggsmeten i pajskalen tillsammans med de stekta kantarellerna. Pensla pajskalet med olja, smält smör eller vispat ägg.
- Grädda i ugnen i ca 30 minuter eller tills pajen har "stannat". Lägg på aluminiumfolie om pajen fått tillräckligt med färg men inte är färdig.
- Ät pajen tillsammans med en god grönsallad.
Publicerat den
28 augusti 2012
Liknande recept
Skriv kommentar