Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Solgula muffins

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En extra saftig muffins tack vare de rivna morötterna. Den färska ingefäran och apelsinjuicen bidrar dessutom med en mycket god smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält matfettet i en kastrull eller i mikron. Låt det svalna.
  2. Vispa ägg och råsocker pösigt. Blanda syltade apelsinskal, mjöl och bakpulver. Rör ner mjölblandningen i äggvispet.
  3. Skala och riv morötterna fint. Blanda ner rivna morötter, riven ingefära, apelsinjuice, vatten och det avsvalnade matfettet i smeten.
  4. Ställ 12 stora muffinsformar på en plåt. Fördela smeten i formarna. Fyll dem till tre fjärdedel med smet.
  5. Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter. Låt dem svalna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.