Putsa filén fri från fett och hinnor. Skär dem i 4 nästan decimeterlånga bitar. Snitta bitarna på tvären så att de kan ta till sig av marinaden.
Lägg vitlöklsklyftorna i en plastpåse (som också rymmer köttet) och krossa dem lätt, men inte mer än att de är hela.
Blanda alla övriga ingredienserna till marinaden i påsen, lägg i filébitarna och förslut väl.
Låt dem marineras i kylen några timmar eller över en natt. Vänd och skaka om påsen då och då så att köttet blir riktigt indränkt i marinad.
Grilla/halstra filébitarna över fin glödbädd tills de är lite rosa inuti. Salta efteråt. Köttet kan också stekas.
Servera med vitt brytbröd och en sallad med grönsallad, skivade bifftomater, skivad skalad gurka, tunt skivade späda morötter och rödlöksstrimlor. Ringla lite olivolja över. Komplettera eventuellt med pommes strips.