Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Soppa med smak av räkor och fisk, á la Ankar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Så god, gjorde denna soppa som förrätt då vi hade skaldjurs afton, så lagom den har helt enkelt allt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka löken och fräs den i smör. Ansa och skär fänkålen i tärningar. Skala potatis och morot och tärna dem. Lägg över lök, fänkål, morot och potatis i en gryta. Häll på buljongen och tillsätt tomatpuré, paprikapulver och timjan. Koka upp och låt sjuda under lock i 20 minuter.
  2. Skala räkorna. Låt fisken tina till hälften och skär den i tärningar. Sjud den i buljongen tills den är genomkokt. Rör ner grädde och krydda med salt och peppar. Hetta upp soppan precis före servering och lägg i räkorna.
  3. Servera soppan med vitlöksbröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.