Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Soppgryta från Kos

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En enkel och robust soppa som är så fyllig, nästan som en gryta. Fakes, som betyder linser är det grekiska namnet på soppgrytan. Soppan kan kokas i förväg och värmas strax före servering.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg linserna i blöt i kallt vatten 1 timme. Skålla, skala, kärna ur och hacka tomaterna. Skala och hacka löken. Skala och skär moroten i cm-tjocka slantar.
  2. Häll bort blötläggningsvattnet från linserna. Lägg linser, grönsaker, vatten, buljongtärning, tomatpuré, lagerblad, olivolja och salt i en katrull.
  3. Ge soppan ett uppkok, rör om och låt den sedan sjuda med locket lätt på glänt, på svag värme 30-45 minuter, tills linserna är mjuka. Smaka ev. av med mer salt. Servera soppgrytan med tärnat knaperstekt bacon och bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.