Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sotad fjordlax med sötpotatiskompott

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Går bra att göra med vilken sorts fisk som helst bara skinnet sitter kvar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka den skalade potatisen mjuk i saltat vatten. Grovriv skalet av citronen och pressa ur saften, spara 2 msk till dressingen (för 4 port). Koka ihop skal och saft med florsocker tills det blir en simmig lag. Skala och skiva rödlöken. Ta undan lite till garnering. Stek löken lätt i olivoljan. Mosa potatisen och tillsätt lök, citronlag med skal och persiljan. Varmhåll.
  2. Dressing: Blanda alla ingredienser till dressingen. Pressa i vitlöken.
  3. Dela laxen i 4 bitar (för 4 port). Halstra dem hastigt på hög värme i stekpanna med lite grovt salt, 3-4 minuter på var sida.
  4. Värm på dressingen så att den blir ljummen och servera laxen med potatiskompott och dressing.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.