- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Går bra att göra med vilken sorts fisk som helst bara skinnet sitter kvar.
Instruktioner
- Koka den skalade potatisen mjuk i saltat vatten.
Grovriv skalet av citronen och pressa ur saften, spara 2 msk till dressingen (för 4 port). Koka ihop skal och saft med florsocker tills det blir en simmig lag.
Skala och skiva rödlöken. Ta undan lite till garnering. Stek löken lätt i olivoljan. Mosa potatisen och tillsätt lök, citronlag med skal och persiljan. Varmhåll.
- Dressing:
Blanda alla ingredienser till dressingen. Pressa i vitlöken.
- Dela laxen i 4 bitar (för 4 port). Halstra dem hastigt på hög värme i stekpanna med lite grovt salt, 3-4 minuter på var sida.
- Värm på dressingen så att den blir ljummen och servera laxen med potatiskompott och dressing.
Publicerat den
13 februari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar