Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spa bröd

 
  • Serverar: 2-3 portioner
Skriv ut

Vet inte vad namnet kommit ifrån men brödet var gott. Jag gjorde 2 limpor och några bullar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Brödet går att krydda på många olika sätt. Jag använd bl.a. rivna morötter samt mixade torkade örter som timjan, basilika, rosmarin och oregano.
  2. Lös upp jästen i 37°C vatten. Tillsätt sirap, olja, salt och kryddor. Blanda ner solrosfrön, linfrön samt mjöl. Knåda kraftigt till en smidig deg.
  3. Låt degen jäsa i bunken till dubbel storlek i ca 30 min. Forma degen till 2-3 limpor eller portionsbröd.
  4. Låt jäsa ytterligare ca 30 min.
  5. Grädda i ugn. Limpor 25-30 min i 175°C och portionsbröd 7-10 min i 200°C. Servera med goda pålägg av alla de slag.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.