Vet inte vad namnet kommit ifrån men brödet var gott.
Jag gjorde 2 limpor och några bullar.
Instruktioner
- Brödet går att krydda på många olika sätt. Jag använd bl.a. rivna morötter samt mixade torkade örter som timjan, basilika, rosmarin och oregano.
- Lös upp jästen i 37°C vatten.
Tillsätt sirap, olja, salt och kryddor. Blanda ner solrosfrön, linfrön samt mjöl. Knåda kraftigt till en smidig deg.
- Låt degen jäsa i bunken till dubbel storlek i ca 30 min. Forma degen till 2-3 limpor eller portionsbröd.
- Låt jäsa ytterligare ca 30 min.
- Grädda i ugn. Limpor 25-30 min i 175°C och portionsbröd 7-10 min i 200°C. Servera med goda pålägg av alla de slag.
Publicerat den
29 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar