Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spääxets paj

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Mycket god paj med lite matigare skal än i många andra pajer, tack vare att man blandar vatten i, så det blir mer likt bröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda de torra ingredienserna till pajskalet, skiva smöret och knåda med fingrarna. När det är grynigt, tillsätt vatten, 1 dl till att börja med och fyll på mer om det behövs.
  2. Smörj en pajform (min är 2,3 liter, fyll ända upp till kanten, och känns lagom), tryck ut degen och nagga den. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i 10 minuter.
  3. Lägg fyllning i pajskalet och häll sedan på äggstanningen. Tryck gärna lite ovanpå med en sked eller visp, för att få stanningen att rinna ner ordentligt.
  4. Grädda i 200 grader i ca 60 minuter, tills det rinner klar vätska när man skär i pajen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.