- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Mycket god paj med lite matigare skal än i många andra pajer, tack vare att man blandar vatten i, så det blir mer likt bröd.
Instruktioner
- Blanda de torra ingredienserna till pajskalet, skiva smöret och knåda med fingrarna. När det är grynigt, tillsätt vatten, 1 dl till att börja med och fyll på mer om det behövs.
- Smörj en pajform (min är 2,3 liter, fyll ända upp till kanten, och känns lagom), tryck ut degen och nagga den. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i 10 minuter.
- Lägg fyllning i pajskalet och häll sedan på äggstanningen. Tryck gärna lite ovanpå med en sked eller visp, för att få stanningen att rinna ner ordentligt.
- Grädda i 200 grader i ca 60 minuter, tills det rinner klar vätska när man skär i pajen.
Publicerat den
19 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar