Superenkel rätt när du fått kokt spaghetti över. Den är dessutom läcker att bjuda på. Servera rätten som den är, helt vegetarisk eller servera som tillbehör tex till kött eller kyckling.
Instruktioner
- Skålla, skala och kärna ur tomaterna till tomatsalsan. Skär tomatköttet i små tärningar. Skala och finhacka löken. Kärna ur och finhacka paprika och chili.
Finhacka oliverna.
- Blanda alltsammans med tomaterna och tillsätt pressad vitlök, socker och salt och låt salsan stå svalt fram till servering.
- Blanda pastan med ägg, riven parmesan och riven ost. Blanda ner hackad timjan och salt.
- Hetta upp olja i en stekpanna på strax över medelvärme. Stek en eller två spaghettikakor åt gången. Gör dem platta och se till att få med både ägg och ost i varje omgång. Stek ca 1 minut på varje sida så att de får färg.
- Servera kakorna nystekta tillsammans med tomatsalsan.
Publicerat den
7 december 2013
Liknande recept
Skriv kommentar