God och dekorativ rätt som passar som förrätt eller på buffébordet.
Observera att receptet är för 12-15 personer!
Instruktioner
- Ansa, skala och koka sparrisen.
- Hacka kryddörterna och blanda med sparrisen. Smaka av med lite pressad vitlök, pressad citron, salt och vitpeppar.
- Bred ut en skinkskiva på plastfilm. Tryck ut/bred på ett tunt lager örtost och rulla in en sparris. Fortsätt på samma sätt med resten av sparrisarna. De går att förvara något dygn inrullade i platfilmen i kylskåp.
- Paprikasåsen:
Skölj paprikorna och rosta dem i 180 graders ugn tills skalet börjar bli svart och bubbligt och går att riva av. Dela och ta bort kärnorna.
- Mixa slätt med resten av ingredienserna till såsen.
- Skär upp sparrisrullarna i bitar på 4-5 cm. Ta bort plasten och servera på salladsblad med den gula paprikasåsen.
Publicerat den
13 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar