Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sparris i lufttorkad skinka på paprikasås

 
  • Serverar: 12-15 portioner
Skriv ut

God och dekorativ rätt som passar som förrätt eller på buffébordet. Observera att receptet är för 12-15 personer!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa, skala och koka sparrisen.
  2. Hacka kryddörterna och blanda med sparrisen. Smaka av med lite pressad vitlök, pressad citron, salt och vitpeppar.
  3. Bred ut en skinkskiva på plastfilm. Tryck ut/bred på ett tunt lager örtost och rulla in en sparris. Fortsätt på samma sätt med resten av sparrisarna. De går att förvara något dygn inrullade i platfilmen i kylskåp.
  4. Paprikasåsen: Skölj paprikorna och rosta dem i 180 graders ugn tills skalet börjar bli svart och bubbligt och går att riva av. Dela och ta bort kärnorna.
  5. Mixa slätt med resten av ingredienserna till såsen.
  6. Skär upp sparrisrullarna i bitar på 4-5 cm. Ta bort plasten och servera på salladsblad med den gula paprikasåsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.