Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sparrisrisoni med egen pesto

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En rolig twist på klassisk risotto, fast med den finurliga risonipastan som grund. Mums! Risonipasta ser ut som små riskorn men är gjorda av pastadeg. Kan användas precis som ris och gör snabbt soppor lite extra matiga. Näringsjäst, bjäst, finns i hälsokostbutiker och har en lite "ostig" smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg basilika, kirskål, olivolja, mandel, vitlök, eventuellt näringsjäst samt citronsaft och rivet skal i en skål. Mixa samman med hjälp av en stavmixer till en slät pesto. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skär sparrisen i bitar. Koka upp vatten i en kastrull, tillsätt sparris och pasta och koka tills pastan är klar. Rosta under tiden mandelspånen i en torr stekpanna tills de har fått fin färg. Slå av vattnet och blanda i peston.
  3. Servera med mandelspånen och riv lite extra citronskal på toppen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.