Den här fräscha och lätta salladen med marinerad svamp, fetaost och sparris serveras med vitlöksbröd.
Instruktioner
- Blanda vitvinsvinäger och 2 msk olja i en skål och blanda ner champinjonerna så att de täcks av dressingen. Salta, peppra och blanda väl. Marinera 3-6 timmar i rumstemperatur.
- Lägg sparrisarna i en mikrosäker skål och täck dem med kallt vatten. Koka i mikron på medeleffekt i fyra minuter. Eller lägg i kokande vatten i en kastrull och koka cirka fem minuter tills de börjar mjukna. Ta upp sparrisen och lägg den i iskallt vatten. Låt den rinna av.
- Blanda champinjoner, sparris, fetaost och grönsallad i en skål. Blanda försiktigt så att inte osten smular.
- Pensla baguetteskivorna på båda sidor med resten av oljan och rosta dem under ugnens grill några minuter på varje sida. Gnid båda sidor av skivorna med vitlöksklyftorna medan brödet fortfarande är varmt. Servera salladen med vitlöksbaguetterna.
Publicerat den
29 september 2010
Liknande recept
Skriv kommentar