Paj på hösten är ett måste, denna paj är en utmärkt bufférätt!
Instruktioner
- Pajdeg: Hacka samman mjöl och matfett till en grynig massa. Tillsätt vattnet lite i taget och arbeta snabbt ihop alltsammans till en smidig slät deg. Degen kan också blandas i en matberedare. Platta ut degen, täck den med plastfolie och låt den vila kallt ca 30 minuter.
- Låt bladspenaten tina till hälften. Sätt ugnen på 200°. Kavla ut degen och klä en pajform. Nagga bottnen med en gaffel. Förgrädda pajskalet i ca 15 minuter. Skär torkade tomater och färska tomater i mindre bitar.
- Vispa ihop ägg, grädde och mjölk och krydda med salt och peppar. Lägg spenat och tomater i pajskalet och slå på äggstanningen. Grädda i ugnen i ca 10 minuter. Ta ut och strö över osten och lägg på paprikaringarna. Lägg folie över pajen och grädda i ytterligare 15 minuter.
- Servera ljummen eller kall.
Publicerat den
15 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar