Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spenatfyllda rödtungsfiléer med vinsås och pressad potatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

De spenatfyllda rödtungsfiléerna får fin färg av de rosa räkorna och forellrommen. Stora rödspättafiléer kan fyllas på samma sätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fyllning: Koka upp grädden i en liten panna. Blanda i den förvällda spenaten och sjud någon minut. Krydda och låt svalna.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Lägg ut fisken på en skärbräda och krydda. Fördela spenaten på fiskfiléerna och vik ihop. Lägg fiskrullarna i en smord ugnssäker form. Ringla över vinet. Sätt in formen mitt i ugnen i 15-20 minuter tills fisken är klar. Gör såsen under tiden.
  4. Såsen: Koka upp grädden och vinet i en liten kastrull. Sjud ca 5 minuter. Lägg i räkorna och koka någon minut. Ta kastrullen från värmen och blanda i rom och dill.
  5. Fördela såsen över fisken. Servera med pressad potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.