Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spenatpaj med äggstanning

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En väldigt god paj, som är komponerad av en gammal väns mamma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Över- och undervärme.
  2. Arbeta ihop mjöl, margarin och vatten till en deg. Lägg degen i en fryspåse och platta ut degen i påsen och sätt in i frysen ca 15 min.
  3. Under tiden som degen är i frysen öppna champinjonburken och rinn av vätskan och stek dem sedan i en stekpanna, tills dem fått färg. Riv även osten och tina spenaten i micron.
  4. Ta nu ut degen i från frysen och baka ut den och klä sedan en osmord pajform väl. Nagga degen i mitten med en gaffel. Låt stå en stund innan du gräddar pajskalet i mitten av ugnen ca 10-15 min på 200 grader.
  5. Vispa ihop ägg och mjölk, tillsätt sedan den rivna osten, spenaten, champinjonerna, salt och peppar. Blanda väl.
  6. Ta ut degen i från ugnen och häll över fyllningen.
  7. Täck ovansidan med bacon remsorna.
  8. Grädda i mitten av ugnen ca 30min.
  9. KLART!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.